Avlsmål

Avlsmål

Kennel ulvehiet er et lite brukshundoppdrett som har som mål å avle frem friske og mentalt sterke schäferhunder til brukshundsport, redning og tjeneste.


Våre avlshunder skal ha god helse, fungere sosialt, være miljøsterke, ha gode bruksegenskaper og et ha et eksteriør i henhold til rasestandard. Bruksegenskapene vi prioriterer er bl.a høy jakt og byttedrift med godt byttegripende og god kamplyst, god belastbarhet, gode nerver, høyt mot og nysgjerrighet, god førbarhet og en stor arbeidskapasitet.


Valpene våre blir godt sosialisert på mennesker i alle størrelser og på ulike hunder. De blir også tatt med i forskjellige miljøer. Alt dette for å være best mulig rustet til å fungere godt i den store verden.


Vi ønsker at alle hunder fra vårt oppdrett skal røntges for HD og AA, samt mentaltestes. Dette for at vi skal kunne få et så godt bilde som mulig av resultatet fra vår avl. Alle slike resultater vil bli offentliggjort på hjemmesiden, da vi mener at ærlighet er en viktig faktor i et godt oppdrett.


Adferd/temperament beskrevet i schäferhundens rasestandard:

Nervefast, selvsikker, avbalansert (unntatt når provosert), frimodig, oppmerksom og lærenem. Må være modig, ha kamplyst og hardhet passende til en selskaps-, vakt-, beskyttelses-, tjeneste- og gjeterhund.


Copyright © All Rights Reserved.